رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

چگونه مسئله را حل کنیم

چگونه مسئله را حل کنیم
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 42 رای
نویسنده:
مترجم:
احمد آرام
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 42 رای
.
پروفسور جرج پولیا ریاضیدان نامی متولد بوداپست بیش از 250 مقاله و رساله درباره ی حساب احتمالات آنالیز مختلت روش تدریس ریاضیات و ... دارد.یکی از بهترین کتاب های او "چگونه مساله را حل کنیم " است که تا کنون به 15 زبان زنده دنیا از جمله در سال 1364 به دست شادروان احمد آرام به فارسی ترجمه شده است.
پروفسور پولیا را پدر روش حل مساله خوانده اند. او مسائل را به دو دسته ی کلی مساله های اثباتی و مساله های یافتنی تقسیم می کند. بخش های اصلی یک مساله اثباتی عبارتند از "فرض" و "نتیجه" و برای یک مساله ی یافتنی: "داده ها" و "مجهول" و "شرط". هدف یک مساله اثباتی ثابت نمودن قطعی درستی یا نادرستی یک ادعا و هدف یک مساله یافتنی به دست آوردن مجهول آن مساله است. مساله بافتنی می تواند نظری یا عملی مجرد یا مجسم جدی یا تنها معمایی باشد. هرچند مسایل عملی با مساله های ریاضیات محض تفاوت دارند اما روش های حل هردوی آن ها بر پایه ی راه حل مسایل یافتنی است.
پروفسور پولیا برای حل یک مساله چهار مرحله ی زیر را پیشنهاد می کند:
1) فهمیدن مساله: نخست باید مساله را درک کنید: مجهول چیست؟ داده ها کدامند؟ شرط چیست؟ و ...
2) طرح نقشه: ارتباط میان داده ها و مجهولات را پیدا کنید. ممکن است ارتباط صریحی میان آن ها نباشد در این صورت مجبور می شوید مساله های کمکی در نظر بگیرید. سرانجام باید نقشه ای برای حل مساله طرح نمایید.
3) اجرای نقشه: در هر مرحله از اجرای نقشه ی حل مساله درستی گام پیشین را بیازمایید و آن را اثبات نمایید.
4) آزمودن پاسخ به دست آمده: آیا می توانید نتیجه را ارزیابی کنید؟ آیا می توانید از راه دیگری پاسخ مساله را به دست آورید؟ آیا می توانید نتیجه یا روش حل مساله را در مساله ی دیگری به کار برید؟
برای حل مسایل هندسی افزون بر مراحل یاد شده به نکات زیر توجه نمایید:
1) تعاریف را باید به طور صحیح به کار ببرید.
2) کشیدن شکل در حل مساله ز اهمیت زیادی برخوردار است. برای رسم شکل یک مساله هندسی در نظر داشته باشید که :
آیا چنین شکلی می تواند وجود داشته داشته باشد؟
آیا شکلی که رسم نموده اید به اندازه ی کافی دقیق است؟
از کشیدن شکل در حالت های خاصی که در مساله قید نشده است جدا خودداری کند.
3) هرگاه شکل مساله موجود باشد ولی با بهره گیری از آن نتوانید مساله را حل کنید باید تغییرات مناسبی در شکل ایجاد نمایید. (معمولا با افزودن شکل های هندسی دیگر به شکل اصلی)
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
m_madadi
m_madadi
1392/03/18

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی چگونه مسئله را حل کنیم

تعداد دیدگاه‌ها:
10
بفرمایید
http://s1.picofile.com/file/6601585510/Book.rar.html
کیفیت اون بالا نیست ولی از هیچ بهتره
اینایی که سوال میکنن چرا لینک دانلود نداره لطفا مقداری آب هویج نوش جان کنند شاید اون جمله بالای کتاب که داخل یک کادر زرد رنگ نوشته شده را ببینند
سلام عزیزان
متاسفانه من نمیتونم دانلود کنم
کار خاصی باید انجام بدم یا اینکه اساسا این کتاب امکان دانلود نداره؟؟
[quote='kazomano']دوستان تعدادی کتاب فارسی اسکن شده دارم نظیر جبر هرشتاین جبر فرالی جبر هیگیز جبر هانگرفورد آنالیز مختلط سیلورمن متغیرهای مختلط چرچیل ریاضیات مهندسی پیشرفته کرویگ سیک توپولوژی ینیش معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی دکتر حصارکی جبرخطی هافمن و مایکل اونان حل معادلات دیفرانسیل دکتر کرایه چیان و....میخواستم ببینم اگه آپلود کنم برای خودم مشکلی پیش نمیاد؟[/quote]
اگر انگلیسی هستند که خیر، مشکلی پیش نمیاد.
اگر هم فارسی باشند، مسئولین نشر بررسی می کنند و اگر ایرادی نداشت تایید می شود.
دوستان تعدادی کتاب فارسی اسکن شده دارم نظیر جبر هرشتاین جبر فرالی جبر هیگیز جبر هانگرفورد آنالیز مختلط سیلورمن متغیرهای مختلط چرچیل ریاضیات مهندسی پیشرفته کرویگ سیک توپولوژی ینیش معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی دکتر حصارکی جبرخطی هافمن و مایکل اونان حل معادلات دیفرانسیل دکتر کرایه چیان و....میخواستم ببینم اگه آپلود کنم برای خودم مشکلی پیش نمیاد؟
عاشق این کتابم من!
دنبال نسخه ی فارسیش بودم. (البته توی اینترنت، وگرنه توی بازار هست)
از آپلود کننده ی عزیز تشکر می کنم.
چگونه مسئله را حل کنیم
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک